Brian & Helvetin Peruna on parempi kuin muut Brianit ja helvetin perunat yhteensä

Eiks ookin melkein kaikki musahomma nykyään ihan saatanan ennalta-arvattavaa ja laiskaa ja ammattitaitoisen pelokasta puuhaa? Että levy-yhtiöiden tyypit osaa enemmän kuin koskaan ja pelkää enemmän kuin koskaan.

Että kun levyn nimi on Rantalomalle Syyriaan, voi käydä niin, että jakelija perääntyy. Koska jollakulla on valistunut fiilis siitä, että tästä voi seurata jotain huonoa, ja pelko siitä, että tästä asiasta voi vasara napsahtaa just omaan päähän. Ja jos napsahtaa, niin siitä todennäköisesti voi seurata jotain, vaikka työpaikan menetys. Tai että joku sanoo pahasti tai katsoo pahasti.

Toinen samankaltainen ilmiö on se, kun A&R-tyyppi tai tiedottaja tai promoottori tai joku yrittää vaikuttaa artistin ja/tai bändin saamaan julkisuuteen. Esimerkiksi pyytämällä kirjoitettuja juttuja tarkistettavaksi ennen niiden julkaisua silloinkin, kun kyseessä on tutun toimittajan tekemä perushaastis. Tai sanomalla, että haastattelun ehtona on vaikeista aiheista ja kysymyksistä luopuminen.

Ammattitaitoista pelkoa.

Etukäteen diilatut skuupit julkisuutta (vaikkapa naistenlehden kansikuvaa) vastaan nyt on osa bisnestä, niin kuin on toi muukin puuha, että eipä siinä. Minähän olen itsekin musiikkiteollisuudessa mukana, jo kauan ollut, enkä minä systeemiä halua tuhota. Tai pystyisikään.

Mutta silti nää jutut on sellaisia, että kun vastaan kävelee ns. normaalia häiritsevämpi tuote, se onkin äkkiä ihan perkeleen vaarallinen. Niin kuin nyt Brian & Helvetin Peruna.

Nussimista. Väkivaltaa. Inhoa. Toisenlaista nussimista. T Ö R K E Ä Ä kansitaidetta. Niin että yksi kevyt Holiday in Cambodia -viittaus on valmis pudottamaan koko paketin.

Miro Palokallion ja Kata Laakson uusi bändi ei ole vaarallinen siksi, että sen lauluissa puhutaan tuhmia. Se on vaarallinen, koska se tekee hirvittävän läpinäkyväksi sen, miksi musiikin suurkuluttajana on nykyään niin hirveän vaikea innostua musiikista.

Koska ammattimaisen pelokkaasti tuotetusta musiikista EI VOI INNOSTUA!

On tosi hienoa, että Kari Hynninen ja Suomen musiikki julkaisee Brianin & Helvetin Perunan uuden albumin.

Ehkä rokkenroll ei kuolekaan.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Brian & Helvetin Peruna on parempi kuin muut Brianit ja helvetin perunat yhteensä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s