Nyt loppui indiemehun lipittäminen! Saisiko olla hattaraa?

Muistaaks jengi, miten musabisnes toimi ennen?

Se meni niin, että aluks oli tyyppejä, jotka perusti bändejä tai parivaljakoita tai harjoitteli yksin kotona ja oli aika paskoja. Mut ne soitti silti, koska se oli kivaa, eikä sillä ollut niin väliä, että ne oli paskoja. Tai valtaosa oli, mut aina välillä tuli joku tai jotkut, joista huomasi, että nää osaa tän homman.

Ja koska ne oli niin hyviä, niistä tuli suht suosittuja, ensin pienessä porukassa, sitten hieman isommassa. Ja ehkä jossain vaiheessa ne teki niin ison biisin, ettei suurikaan yleisö voinut enää vastustaa niitä.

Niinku vaikka Eppu Normaali tai CMX tai Metallica tai Nirvana tai joku.

Se oli hyvä osa musabisneksen monimoottorista koneistoa, voisi ehkä väittää, että paras osa. Ainakin parempi kuin se, jossa rakennettiin ensin imago ja kirjoitettiin biisit, ja vasta sen jälkeen alettiin etsiä esiintyjiä valmiiksi käsikirjoitettuja rooleja varten.

Noh, tää bändiketju on tällä vuosituhannella katkennut, koska isojen lafkojen uudet artistit on jo valmiiksi niin ammattitaitoisesti tuotettuja, ettei yksikään kellaribändi voi kilpailla niiden kanssa. Ja ne hyvät kellaribändit ei halua kehittyä kohti valtavirtaa, koska ne kokee, ettei heille ole siellä mitään.

Tästä syystä mä oon aina hyvin kiinnostunut, kun yhtye liikkuu omasta tahdostaan soundissaan kohti valtavirtaa. Niin kuin porilaislähtöinen Joosua on nyt tehnyt.

Joosuan debyyttialbumi Vielä hetken, sinun ilmestyi puolitoista vuotta sitten. Levyn tunnetuimmaksi biisiksi nousi kakkossingle Sudenkorento, joka oli erittäin suosittu esimerkiksi YleX:n Himotuimmat-listalla. Soundi antoi levylle neljä tähteä, oikeutetusti.

Jos Joosua kuulosti vuonna 2015 ”indiemmältä Pariisin Keväältä”, nyt yhtye on jopa yllättävän pop. Hattara-biisin rytmi on tanssittava, kertsi (heh) makea ja hyvällä tavalla höpsö, kitarat ovat taka-alalla ja laulaja-kitaristi Olli Someron ääni prosessoitu. Voisi kuvitella, että tällä biisillä tähdätään radioon. Ja päästään.

Odotan suurella mielenkiinnolla, miltä Joosuan kakkosalbumi kuulostaa – ja kuinka suuren yleisön bändi musiikilleen saa.

Lycka till, jäbät!

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s