Las Vulpess! Kun koko Espanja raivostui nuorten naisten punkbändille

80-luvulla asiat olivat toisin. Toisin siinä mielessä, että nk. kansakunnan omatunto oli olemassa ja sen moraali puhdas, mutta myös niin ollen, että televisioon saattoi vahingossa livahtaa sellainen bändi, jota sinne ei ehkä olisi pitänyt päästää.

Espanjan valtakunnallisessa teeveessä koettiin vuonna 1983 valtameren kokoiseksi paisunut skandaali, kun neljän nuoren naisen muodostama punkbändi Las Vulpess esitti nuoriso-ohjelmassa Caja de Ritmos cover-version The Stoogesin klassikosta I Wanna Be Your Dog. Musiikkimielessä Me Gusta Ser una Zorra oli energinen rokkenrollrypistys, mutta tunteita kuohuttavan esityksestä teki sen sanoitus (Haluan olla huora).

Masturboinnista, kulleista ja poliisien panemisesta laulaminen ei ihan käynyt päinsä maassa, joka oli juuri vapautunut 36 vuotta kestäneestä diktatuurista. Las Vulpessia vastaan nostettiin syyte, tv-kanavaa vastaan hyökättiin, Caja de Ritmos haluttiin lopettaa. Me Gusta Ser una Zorra / Inkisición -sinkkua myytiin nopeasti yli 12 000 kappaletta, vaikka vain harva levykauppa suostui myymään sitä. Bändin keikat olivat yhtä kaaosta, ja yhtyeen 17-22-vuotiaat jäsenet muun muassa pahoinpideltiin, kun erään keikkapaikan järjestysmiehet osoittautuivat äärioikeistoa kannattaviksi poliiseiksi.

Las Vulpess lopetti muutaman kuukauden jälkeen toimintansa, mutta yhtyettä vastaan käytiin oikeutta vielä kolmen vuoden ajan.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s