Miksi The Lieblings haluaa tuhota Suomen nuorison?

Sitä uskoo ja luottaa ja toivoo. Ajattelee, että elämässä on jotain tärkeää, jotain taistelemisen arvoista. Jotain puhdasta ja aitoa. Kuten helsinkiläinen powerpop-ihanuus The Lieblings.

Ja sitten tapahtuu jotain tällaista.

Uusi single.

Uusi video.

Uusi levynkansi.

the-lieblings

Tyylikäs levynkansi, upea jopa. Värit, kompositio, kaikki. Iiris Heikon ottama valokuva. Bändin logo, uljaana ja ylpeänä.

Mutta sitten.

MIKÄ PÖTKYLÄ SE SIINÄ HUULESSÄ MÖLLÖTTÄÄ?!

Eivätkö Sami, Kooma, Ändi ja Katjis tiedä, ETTÄ TUPAKOINTI TAPPAA? EIKÖ O VALISTUS MENNY PERILLE, HÄ?

Tupakoimattomuus on tärkeimpiä väestön terveyttä edistäviä ja terveyden tasa-arvoa parantavia tekijöitä. Kaksi kolmesta päivittäin tupakoivasta haluaa lopettaa tupakoinnin, ja neljä viidestä on huolissaan tupakoinnin terveyshaitoista. Tupakoinnin vähentyminen väestötasolla näkyy tupakointiin liittyvien sairauksien vähenemisenä. Tupakoinnin lopettaneilla henkilöillä esimerkiksi sydäninfarktiin sairastumisen vaara vähenee nopeasti lopettamisen jälkeen. Samanlainen vaikutus lopettamisella on myös krooniseen keuhkoputkentulehdukseen ja keuhkosyöpään. Lopettaminen parantaa terveyttä. Tupakoinnin lopettaminen on yksi merkittävimmistä terveyttä edistävistä päätöksistä. Tupakoinnin lopettaminen voi olla hyvin arkinen ja käytännöllinen asia, jonka voi aloittaa hävittämällä kaikki savukkeet ja tuhkakupit kotoa, autosta ja työpaikalta. Tupakoinnin lopettaminen vie aikaa ja vaatii ponnisteluja – onhan kyse itselle keskeisten elintapojen muuttamisesta. Omien syiden ja motivaation löytäminen lopettamiselle on hyvin tärkeää. Niiden avulla selviää myös mahdollisista repsahduksista. Menestyksekäs tupakoinnin ehkäisy ja vähentäminen vaativat sekä yksiköiden, yhteisöjen että yhteiskunnan toimia.Tupakoimattomuutta tukeva työ käynnistyy vanhempien ohjauksena neuvoloissa ja jatkuu aina lainsäädäntötyöhön ja tutkimukseen asti. Tutustu ei toimijoiden keinoihin osiossa. Tupakoimattomuuden edistäminen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tuottanut yhteistyössä Hengitysliiton, Suomen ASH ry:n ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa monipuolisen esite- ja testiaineiston. Aineisto tukee tupakoinnin puheeksi ottoa ja tupakasta vieroitusta terveydenhuollon asiakastyössä. Lisäksi aineistosta löytyy tietoa kuntien savuttomuustyön kehittämiseen. Kouluterveyskysely osoittaa nuorten nuuskaamisen yleistyneen viime vuosina yläkouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien poikien keskuudessa. Tytöillä päivittäistä nuuskaamista ei juuri esiinny. Kouluterveyskyselyn tuloksista on tehty kartat, jotka osoittavat nuuskaamisen yleisyyden sekä viime vuosien kehityssuunnan maakunnittain. Päivittäinen nuuskaaminen on myös uusi indikaattori SOTKAnet-tilastopalvelussa, jossa tuloksia pääsee tarkastelemaan kuntatasolla.

Ja silti. Tupakoiva tyylikäs tyyppi se siinä poseeraa. Niin upeana, että taidan itsekin mennä hiisaamaan parit paperossit.

ps. Tää uusi biisi Spark on ihan totaalista taivautta. Tykkiässää tekemistä. Alun feedback, sitä seuraava yksinkertaisuudessaan toimiva kitarajutska, kertsin temmat, jopa se väliosan puhelinsoundi laulussa. Upeaa. Ja jos et oo nähnyt The Lieblingsiä livenä, niin jumaleissön on kova bändi. Rumba sanoi, että paras suomalainen powerpoppibiisi vuosiin, ja ei se oo väärin noin väittää. Vuoden paras on Teenage Fanclubin I’m In Love, mut Spark on sit kakkonen, eiks?

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s