Hyvää naistenpäivää! Tässä 5 albumia, jotka sinun kannattaa kuunnella

Wikipediassa lukee hölmösti näin: ”Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla.” Että söpöä on meno, kun olisi oikeitakin asioita murehdittavaksi. Ihmisoikeudet ja sen sellaiset. Mut ehkä mä jauhan niistä sit muualla.

Sen mä kyl sanon, että päivän parhaasta keskustelusta vastasivat minä ja vaimoni. Se meni näin:

Minä: TÄNÄÄN MÄ EN KÄY SUIHKUSSA!
Vaimo: Miks?
Minä: EIKS TÄNÄÄN OO HAISTENPÄIVÄ?!

Tässä viisi suht tuoretta levyä naisartisteista. Kuuntele ja tykkää!

Viitasen Piia: Laulumaa

Viime vuoden parhaita albumeja, joka sai ansionsa mukaisesti Hesarilta täydet viisi pojoa. Mestarillisia melodioita ja vastustamatonta tunnelmaa. Ja sanoja, joita pysähtyy oikeasti kuuntelemaan. Kotimaisen folkrockin klassikko.

EMJKKLEYB (En mä jaksa kuunnella koko levyä, ehdota yks biisi): Miksi pelkäisin, rauhallinen, rauhoittava, kaunis. Biisi, joka lämmittää sisältä ja ulkoa.
[Koko levy kuunteluun tästä!]

Litku Klemetti: Juna Kainuuseen

Sanna Klemetin ensimmäin soololevy osoittautui juuri niin hyväksi kuin viime vuoden lopussa ilmestynyt Juna Kainuuseen -biisi antoi odottaa. 70-lukulaista euroviisua, rokkenrollia ja iskelmää kotikutoisesti, mutta helvatan taitavasti toteutettuna.

EMJKKLEYB: Jos Juna Kainuuseen on jo kuunneltu (puhki), esimerkiksi 1 minuutin ja 20 sekuntia kestävä rokkibiisi Mäkkärirakkautta kannattaa soittaa kerran. Ja sitten toisen ja kolmannen ja neljännen. Ja sitten viidennen.
[Koko levy kuunteluun tästä!]

Astrid Swan: From Bed And Beyond

Aivan helkkarin tärkeä levy, melkein viiden tähden arvoinen teos. Sisältää niin monta upeaa biisiä, että alkavat ylisanat loppua kesken. Osa Astrid Swanin paranemisprosessia, ja siksi niin rehellinen, paljas ja surullinen. Mutta myös kaunis ja lohtua tuova.

EMJKKLEYB: Viime vuoden paras kotimainen kappale, A Long Time Running. Tai sitten vaikkapa kasarimainen From the Bed. Tai riipaiseva Song of Fear. Tai… tai…

[Koko levy kuunteluun tästä!]

Pintandwefall: Red And Blue Baby

Jo kuopatuksi luultujen pinttareiden comeback-levy, myös tyylillisesti. Jos neljä vuotta sitten ilmestynyt Be My Baby oli jopa kokeellinen kokonaisuus, uusi Red And Blue Baby on askel yhtyeen alkuaikojen musiikkiin.

EMJKKYBM: Aquarium Night, siinä on kiva rytmi ja mukavaa vanhan pinttariliiton hassuttelua. Ja jotain pokailuhommiakin eiks?
[Koko levy kuunteluun tästä!]

Anna Järvinen: Annan. En Anna

Anna Järvisen suomenkielinen albumi on hauska. Ihanasti laulettu, tietysti, mutta erityisen hauskasti sanoitettu. Suomeksi, mutta ei niin suomeksi kuin äidinkielenään suomea puhuvat sanoittavat. Raukeita biisejä, kauniita melodioita. Kivaa sunnuntaipäivän fiilistelyä.

EMJKKYBM: Voima, siinä on hieno kertsi ja magee huuliharppusoolo.
[Koko levy kuunteluun tästä!]

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä voi tukea Amnestyn sivujen kautta. Naisten Linja päivystää numerossa 0800 02400 ma-pe klo 16-20 ja la-su klo 12-16. Moninaisuuspäivystys erityis- ja vähemmistöryhmiin kuuluville naisille ke klo 9-13 ja joka kuukauden ensimmäinen lauantai klo 8-11.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s