Pykärin, Pyhimyksen ja Reino Nordinin Shampanjahai kutsuu taisteluun, tiäks?

Jos ei oo tarkkana, popmusiikin muoto vyöryy sisällön yli niin suurella voimalla, ettei kuuntelijan päässä pääse tapahtumaan sitä mitä tekijä on toivonut. Tapahtuu ns. bornintheusat, smellsliketeenspiritit tai määjatapparanmiehet.

Ja sit samalla, juuri se muoto tekee mahdolliseksi, että sisällöllä ylipäänsä on yleisöä. Eli jos tekijä on oikein taitava, hän viekottelee ensin ihmisen oman taiteensa ympärille populaarein keinoin: tarttuvalla kertosäkeellä, provosoivalla iskulinjalla, vimmatulla groovella. Ja sitten kun yleisö sätkii nuotassa, heille aletaan tuutana sanaa. Jonka osa ottaa vastaan ja osa ei.

Tämä tuli mieleen, kun kuuntelin Mikko Pykärin tulevan sooloalbumin kolmannen singlen Shampanjahai. Siinä fiittaavat Pyhimys ja Reino Nordin, ja se kulkee yllättävän populaareilla kesähittipoluilla, jos sitä kuuntelee huolimattomasti taustalla. Et onhan toi kertsin Skumppa, skumppa skumppa, shamppa, shamppa, shamppa, skumppa skumpanjaa, shamppa shampanjaa aika pistämättömästi laitettu. Saattaa olla sen verran pistämättömästi, että se lyö laudalta kaiken muun laulussa lausutun.

Shampanjahai nimittäin on poikkeuksellisen suorasukainen gay anthem, kutsu taisteluun, kehoitus siirtyä kaduille ja puistoihin rakkauttaan julistamaan ja toteuttamaan.

Ulkona vaan keskosmaa / ei houkuta lomaileen Lesboskaan / kuin taistelevat metsot me ollaan / Pet Shop Boys ei koskaan / Onko olotila ahtaampi / vai katonko jotenki kahtaampi / Läpsään nyt sisäistä lahnaani / yhä vähemmän siedän mä moskaa / sua korvanlehdestä puraisen / agressiivisesti mä suvaitsen / ja kunhan saan luvan teen / sun näkkärin reunalle toskaa.

Kakkos- ja kolmossäkeistöissä tykitetään sit niin suoraan kuin voidaan. Niin, ettei paljon jää tulkinnanvaraa sille, tarkoittaako shampanja tässä yhteydessä laukeamista vai ei.

Tykkään oikein paljon, ja samalla toivon, että mahdollisimman suuri osa alkaa rakastaa biisiä ennen kuin kauhistuu sen roiseista säkeistä.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s