Tuleekohan Dallas Kalevalasta koskaan oikeaa bändiä?

Tiedätkö Dallas-Kalevalan? Se on eri asia kuin Dallas Kalevala. Dallas-Kalevala on Marco Casagranden ja Sami Rintalan automatkaan perustuva taideteos, joka oli esillä Japanissa järjestetyssä ympäristötaidenäyttelyssä vuonna 2002. Matkallaan Helsingistä Wakkanaihin Casagrande ja Rintala vierailivat 24 paikkakunnalla, ottivat valokuvia, ostivat matkamuistoja, äänittivät paikallisia radiokanavia ja määränpäässään kokosivat teoksensa.

Eli harjoittivat aika vänkää tekemistä.

No tuskin kukaan uskoo, että Jussi Matikaisen ja Ville Maljan bändiprojektin nimi on vahingossa Dallas Kalevala. Myös Matikainen ja Malja ovat keränneet vaikutteita sieltä täältä, napanneet ysäridancen tuolta, kasarimelodiat täältä, yhdistäneet itkuvirret Coca-Colaan, niin kuin Malja kertoi Soundille. Että postmodernia menoa, ehkä, paitsi että mä en oo ihan varma, haluaako kukaan enää käyttää kyseistä termiä.

Oli miten oli, mä tykkään tosi paljon siitä, miten yhtye esitteli itsensä. Kun eka julkaistu biisi oli ns. hysteerinen Ass of Icon, Jussi Matikainen ja Ville Malja saivat heti kärkeen todistettua teollaan sen, minkä haastatteluissa alleviivasivat. Että Dallas Kalevala on vapaa ja vaistonvarainen kaksikko.

Tällä viikolla julkaistu toinen biisi, se varsinainen singlen a-puoli Animal Magnetism onkin sitten huomattavasti perinteisempi poppibiisi, tarttuva ja hauska. Lapko-vertauksia kuultaneen lähinnä Maljan tunnistettavan lauluäänen vuoksi.

Projektinomaisuus menossa silti haiskahtaa. Jos Dallas-Kalevala oli yksittäinen taidenäyttely, Dallas Kalevala saattaa hyvinkin olla yksittäinen pyrähdys vapaille aalloille ennen kuin jäbät palaavat päivätöihinsä. Ruisrockissa kaksikko ainakin esiintyy, ja kokonainen levykin lienee tekeillä.

Odotetaan, mitä on rakentumassa.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä ja Instagramissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s