Lake Jons on nousemassa kovaa vauhtia Suomen parhaaksi indiebändiksi

Helsinkiläinen Lake Jons saa minussa aikaan halun tehdä vahvoja julkilausumia. Helmikuussa bändi julkaisi kivalla tavalla groovaavan biisin Positive, jolloin julistin bändin tulleen pois metsästä ja ryhtyneen tekemään popmusiikkia. Siihen jäbät sympaattisesti kommentoivat olevansa ”kuitenki viel vähän metsässä”.

Ok, sopii, mut tähän seuraavaan mä en ota vastaväitteitä:

Lake Jonsista on kehittymässä yksi Suomen parhaista indiebändeistä. Ja vaikka se ei ehkä vielä olekaan kaikista paras, kohta on, jos tää jatkuu tällaisena.

Onhan tuo paljon sanottu, kun meillä on hirveä määrä upeita akteja The Holyn ja Burning Heartsin kautta vaikkapa The Scenesiin, Tyynyihin, ROOXXiin, Citymaniin, Mumrunneriin, Villa Nahiin, Delay Treesiin, Black Twigiin ja tosi moniin muihin. Puhumattakaan oman nimensä varassa musiikkiaan julkiasevista tyypeistä, vaiks Mikko Joensuusta, Astrid Swanista, Litku Klemetistä tai vastaavista.

Tai siitä, mikä on indiee ja mikä ei.

Mut se on eri keskustelu. Mä tarkoitan, että alusta asti erittäin hyvä Lake Jons on osoittanut olevansa siinä tilanteessa, jossa sen jokaista uutta biisiä odottaa, koska ei voi olla ihan varma, minkälainen sävelteos sieltä on tulossa.

Se on poikkeuksellinen ominaisuus. Se on loistavan bändin ominaisuus.

Even If lähtee liikkelle hauskana Bon Iver -rämpytyksenä, palaa Lake Jonsin musiikissa tutuksi tulleeseen kanjonimenoon, loikahtaa sitten osin elektroniseksi, osin groovaavaksi ralliksi – ja ennen kuin ehtii huomata on ohi. Tai ei ole, koska se on pakko kuunnella heti uudelleen.

Mihin tämä vielä kehittyykään?

Lake Jons esiintyy Tampereen Klubilla keskiviikkona 24. toukokuuta The Holy kanssa. OLE SIELLÄ!

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s