M – Kun musiikista tulee visuaalista – ja vähän fyysistäkin

Konkaritason musadiggarit saattavat muistaa Rumban klassisen kysymyksen: jos musiikkisi olisi rakennus, millainen rakennus se olisi? Mun mielestäni se oli hauska juttu, sellainen, jota bändit oikein odottivat, että saivat osoittaa kekseliäisyytensä, humoristisuutensa tai tavanomaisuutensa.

Tietysti kysymyksestä kasvoi vitsi, eli siitä tuli kikka, joka kului loppuun ja johon kyllästyivät niin kysyjät kuin vastaajatkin.  Mutta sen perimmäinen nerokas olemus on yhä olemassa.

Osa musiikista nimittäin on hyvin visuaalista, jopa konkreettisen tuntuista. Jotkut laulut ovat kuin syksyinen metsä. Joistain tulee mieleen rantaloma, toisista loputtoman yksinäinen talvi. Jotkut ovat kuin täysi stadion, toiset kuin Haikon lava. Jotkut äänet vievät mukanaan menneeseen, jotkut tulevaan. (Ja esimerkiksi Vain elämää -sarjan biisit eivät mihinkään, paitsi kunkin tuotantokauden yksittäisen ohjelman yksittäiseen hetkeen.)

No niin, ok, eihän se niin mene, että mitä parempaa musiikkia, sitä visuaalisempaa tai ”johonkin muualle vievempää” se on. Mut on siinä jotain.

Niin kuin vaikka M:n musiikissa. Siinä on sitä jotain aika paljon, jokaisessa julkaistussa laulussa. Jotain, joka vetää puoleensa, herättää kysymyksiä, luo kuvia, saa aikaan tunteita.

Niin kuin Tehtaantyttö, joka tihkuu odotusta ja kiellettyä nautintoa. Tai Kaarina, joka on kuin vuosikymmeniä kateissa ollut näytelmä, aaveen esittämänä. Tai tuorein teos, Lampi, jota kuunnellessa joutuu (tai pääsee!) imaistuksi itsemurhaa yrittävän nuoren pään sisään, pelkoja ja toiveita tuntemaan.

M on yhtä kuin Minja Koski, Lahdessa asuva muusikko ja näyttelijä. Biisien tuotannosta vastaa Miikka Ahlman ja soitannasta Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann. M julkaisee debyyttialbuminsa syksyllä.

Odotetaan vahvoja biisejä, syviä tunteita ja voimakkaita kuvia.

M – keikalla
14.6. Korjaamo, Helsinki (+Silmä + Pekko Käppi)
21.6. Nosturi, Helsinki (+Iisa)
8.7. Rock House Kulma, Kajaanin Runoviikon rock-klubit
15.7. Uusi Tampere, Kuivaamo, Tampere
18.7. Siltanen, Helsinki (+Hukka)
4.-5.8. Kaupungin äänet- festivaali, Tirra & Torvi & Sisäpiha, Lahti

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä ja Instagramissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s