Ensisoitossa Verandan – miltä kuulostaa uusi suomalainen indiesupergroup?

Ootko kuullut tän jutun, kun helsinkiläisessä baarissa istui neljä muusikkoa? Kitaristi, toinen kitaristi, rumpali ja basisti.

Paikalla oli kuusi bändiä.

Koska miksi ei? Jos on niin kuin usein on, että yhtyeen jokainen jäsen tekee biisejä ja osa vielä aika monenlaisia, toisiinsa sopimattomia lauluja, on vain luonnollista perustaa jokaiselle tyypille ja tyylille oma orkesteri. Ja kun uusien soittokavereiden rekryäminen on raskasta ja epävarmaa puuhaa, on sekä käytännöllistä että luonnollista valita kumppaneiksi tuttuja ihmisiä. Tai, niin kuin Suomen nykyisessä indiescenessä tuppaa olemaan, että eri bändien jäsenet ovat kavereita keskenään, todennäköisyyksien lait ovat sen puolella, että silloin tällöin syntyy nk. supergrouppeja.

Niin kuin Verandan. Sen nokkamies Ville Hopponen (Cats on Fire, The New Tigers) on valinnut soittokumppaneikseen Aleksi Peltosen (Puunhalaaja), Aki Pohjankyrön (Black Twig, Love Sport) ja Sampo Seppäsen (Sofa Pets, Kynnet). Ei siis ole ihme, että yhtyeen ensimmmäinen julkaistu biisi Gold In The Hills kuulostaa valmiilta.

Tyylillisesti Verandan on perinnetietoista indiepoprockia, jonka pääosassa ovat melodiat ja kasarimainen bändisoundi. Jos soittajien muihin yhtyeisiin vertaa, Cats on Firen ja The New Tigersin tunnelmointi on lähempänä Verandan musiikkia kuin vaikkapa Black Twigin kitarasurina tai Kynsien garagepaukutus.

Soliti julkaisee bändin debyytti-ep:n syksyllä.

Mä oon Antti. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä ja Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s