Mikä on pitkän parisuhteen salaisuus? (Ja miten se EI liity Citymanin uuteen singleen)

Kuulin joku aika sitten hyvin jännästä tutkimuksesta, jossa oli käsitelty pitkään avioliitossa tai muussa parisuhteessa olleita. Tai se tais olla joku metatutkimus, johon oli otettu mukaan kymmeniä tai jopa satoja yksittäisiä tutkimuksia, tsekattu niiden laatu ja kerätty tulokset yhteen. Kohderyhmään kuului muistikuvani mukaan kymmeniätuhansia pareja.

Ok, näiltä pariskunnilta oli kysytty paljon eri asioita, mutta kun tulokset oli ynnätty yhteen, saatiin selville KAIKKEIN TÄRKEIN PARISUHDETTA PITKÄÄN KOOSSA PITÄVÄ VOIMA. Melkoisen mielenkiintoinen homma, eiks?

Vastaus ei ollut rakkaus tai intohimo tai syvä ystävyys tai sielujen sympatia tai lapset tai monimutkaiset elämän rakenteet tai raha tai sinnikkyys tai sukulaisten paine tai mikään muukaan vastaava.

Rakkaustutkimuksen mukaan parisuhde pysyy koossa, jos molemmat osapuolet uskovat rakkaimpansa haluavan aina toisen parasta.

Eli vaikka ihmiset tekevät virheitä, unohtelevat asioita, ovat välillä itsekkäitä, joskus epäreiluja tai mulkkuja, jos niinäkin hetkinä molemmat uskovat, että PERSEILYSTÄ HUOLIMATTA pääsääntöisesti tuo toinen tuossa tahtoo minulle hyvää.

Ja miten tämä tunne saadaan aikaan siinä toisessa?

Tutkimuksen mukaan teoilla.

Rakkaus kun tahtoo näyttäytyä intohimona, sitoutumisena ja läheisyytenä. No, intohimoa on vaikea tai mahdoton pitää yllä vuosikymmeniä, sitoutuminen muuttuu helposti vain kasaksi velvollisuuksia ja läheisyys… joo, se on tosi tärkeää, mutta ei yksin riitä pitämään ihmissuhdetta koossa.

Mutta kun alkaa ymmärtää rakkauden tekoina enemmän kuin tunteita, aletaan päästä oikeaan suuntaan. Eli jos joka päivä tekee jotain, jossa toisen etu laitetaan oman edun edelle, lopulta ollaan ysikymppisinä vierekkäisissä tuhkauurnissa lepäilemässä, takana vuosikymmenten mittainen onnellinen liitto.

Niin että miten tämä EI liity Citymanin uuteen singleen?

No siten ei, että se on biisi huonosta ihmissuhteesta. Ei välttämättä avioliitosta tai edes parisuhteesta, vaan yleisesti sellaisesta, jossa toinen ei ota toista huomioon. I’m never gonna never gonna dance again / While my feet are standing in your shoes / You got a strange way of showing affection. Mä oon viime aikoina miettinyt aika paljon tätä aihetta, mut enemmän ystävyyden kuin avioliiton kannalta. Että ystävyyskään ei ole olotila, vaan erilaisia tekoja, ja lisäksi kusipäisten valintojen välttelyä.

Ehkä Cityman-kaksikon, Alpo Nummelinin ja Tomi Leppäsen, pitäisi kannustaa läheisiään tekemään enemmän epäitsekkäitä juttuja.

Mut sitten he eivät ehkä julkaisisi näin ässiä biisejä.

Videon ovat ohjanneet, kuvanneet ja editoineet Kimmo Metsäranta ja Niklas Sandström. Graafisesta ilmeestä vastasi Tomi Leppänen. Citymanin voi nähdä livenä esim. Ilosaarirokissa. DIG IT!

Mä oon Antti Granlund, radiojäbä, manserokin kuningas ja poikkeuksellisen hyvä halaaja. Oon tuottaja Bauer Median omistamassa Iskelmä-radiossa sekä musiikkikirjoittaja Soundissa ja tässä blogissa. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä ja Instagramissa.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Mikä on pitkän parisuhteen salaisuus? (Ja miten se EI liity Citymanin uuteen singleen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s