Man Duon ässä biisi + Top3 putoamiseen liittyvää lausetta

Joskus keväällä Hesarissa oli juttu, jonka otsikossa väitettiin seuraavaa: ”Putoamista pelkäävät ihmiset lähtevät marjaan ja äänestävät populisteja”. Mielestäni se oli oikein hienosti sanottu, joskaan en koskaan ehtinyt lukea itse kirjoitusta ja näin ollen en tiedä, onko väittämä totta.

Putoaminen kiehtoo, niin fyysisenä ilmiönä kuin vertauskuvainnollisena tapahtumanakin. Ja vaikka Hesarin otsikko oli ensiluokkainen, se ei pääse seuraavalle listalle.

Sen verran kovaa on kisa putoamis-scenessä.

Sijalla 3, Jaakon krapulainen kysymys

Olimme jääkiekkojoukkueen kanssa laivalla vetämässä viinaa. Olinkohan mä kasiluokalla silloin? UPEE REISSU! Vapautta, kilttiä törttöilyä, ei räyhäämistä tai pahennuksen herättämistä, vaan iloista ryypiskelyä, yhdessä oloa ja saunomista – JA pääsin tuolloin viettämään ensimmäistä kertaa yön tytön vieressä, tosin vain vienosti pussaillen. SIIS UPEE REISSU!

No, paluumatkalla seurueen paukut alkoivat olla suht lopussa, erityisesti Jaakon. Hän nuokkui buffapöydän nurkassa, hiljaa, vakavana, pahoinvoivan näköisenä. Muut vitsailivat, iskivät tarinaa, muistelivat edellisen illan tapahtumia, mutta Jaakko ei sanonut sanaakaan. Kunnes hän yht’äkkiä nosti päänsä ja esitti ison kysymyksen:

”Miks kaiken pitää aina pudota?”

Emme osanneet vastata, mutta kunnioitimme Jaakon pohdintaa.

Sijalla 2, Albert Camus ja Putoaminen

Yhteen aikaan mä luin tosi paljon kirjoja. Niin paljon, että hakeuduin jopa opiskelemaan kirjallisuutta. Siihen aikaan oli tosi kova juttu intoilla esimerkiksi Albert Camus’n, Timo K. Mukan tai Marcel Proustin kirjoista. Jos taas piti vaiks Pentti Saarikoskesta, Kurt Vonnegutista tai Rosa Liksomista, oli pikkasen pelle tyyppi, kun ne oli lukiojunnujen kirjailijoita.

No mitä mä tiesin, luin Camus’ta ja intoilin. Sivullinen, Rutto ja Putoaminen ovat yhä lempikirjojani, vaikka mua syystäkin pikkkkasen hävettää toi nuoruuden yliopistosnobismi. Toisaalta Camus oli asettanut sen verran kovia ansoja, että niihin astumista ei reilu parikymppinen, individualismin harhassa vaeltava poju voinut välttää.

”Ihmisen, jolla ei ole luonnetta, on parasta omaksua jokin järjestelmä.” Putoaminen (1972, s. 14)

Vastustamatonta.

Sijalla 1, Andy McCoyn melkein kuolema

Eipä silti, Camus on klassikkotyyppi, mutta ei niin klassikko, että mahtaisi jotain Andylle. Asia on nimittäin niin, että Hanoi Rocks -jäbä pitää hallussaan kuolemattominta putoamiseen liittyvää lausetta. Sen hän päästi suustaan vuonna 1999.

Andy oli juuri kuvaamassa omaan elämäänsä perustuvaa Real McCoy -leffaa ja istui muina miehinä kolmannessa kerroksessa sijaitsevan asunnon parvekkella. Joku alhaalla oleva tyyppi oli tunnistanut Andyn ja huutanut tämän nimeä, minkä seurauksena hän oli kääntynyt sen verran vauhdikkaasti, että PUOLET PARVEKKEEN KAITEESTA OLI IRRONNUT! Andy ei ollut rojahtanut saman tien alas, vaan napannut jäljelle jääneestä kaiteen osasta kiinni, ylhäällä taivas, alhaalla julma maan kamara. Andy oli kyennyt roikkumaan hetken aikaa kaiteessa, kunnes hänen voimansa olivat loppuneet. Juuri ennen putoamistaa hän lausui:

”Mä lipeen nyt, good bye!”

Hieno juttu, että Andy McCoy selvisi tapauksesta murtuneilla luilla, mutta jos nuo olisivat jääneet hänen viimeisiksi sanoikseen, eipä olisi komeampia voinut toivoa.

Niin että mites Man Duo?

Jaakko Eino Kalevin ja Long-Samin (Jaakko Savolainen ja Sami Toroi) uusi yhtye Man Duo julkaisi ensimmäisen singlensä What If It Falls kesä-heinäkuun vaihteessa. Se on tyylikkäästi ja ajanmukaisesti pulputtava elektropala, jonka sanat – jos tulkitsen oikein – ovat enemmän sukua Camus’n putoamisajatukselle kuin ystäväni Jaakon tai Andy McCoyn hatarissa tilanteissa lausutuille sanoille. Teema on hyvin valittu ja kun toteutuskin on ensiluokkainen, mikäs on kehuessa.

Musiikillisesti Man Duo putoaa suurella todennäköisyydella ainakin niille, jotka ovat tykästyneet Villa Nahiin tai Sin Cos Taniin. Biisi on ajankohtainen senkin vuoksi, että viikonloppuna siitä julkaistiin Ali Renault’n teke remix. Sen voi kuunnella ja ladata täältä.

Man Duon debyyttilevy Orbit ilmestyy 18. elokuuta Solina Recordsin kautta.

Artikkelin kuva: Juho Huttunen

Mä oon Antti Granlund, radiojäbä, manserokin kuningas ja poikkeuksellisen hyvä halaaja. Oon tuottaja Bauer Median omistamassa Iskelmä-radiossa sekä musiikkikirjoittaja Soundissa ja tässä blogissa. Stop, Shake, Honey, Go on Facebookissa, ja mä oon esim. Twitterissä ja Instagramissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s